Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.
Αθήνα 11/9/09
ΠΡΟΣ : Αξιότιμον Πρόεδρον ΠΑ.ΣΟ.Κ.
κ. Παπανδρέου Γεώργιο
ΕΠΕΙΓΟΝ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Το κίνημα των τρίτεκνων οικογενειών απανταχού της Ελλάδος αποκτά ουσιαστική δομική οργάνωση με την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας, διεκδικώντας πλέον πιο σθεναρά την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη των οικογενειών με τρία τέκνα στο νόμο 1910/1944 «Περί αναγνωρίσεως της πολυτεκνικής ιδιότητας». Διεκδικούμε ακόμη και την παροχή ισόβιας τιμητικής σύνταξης στη μητέρα με τρία τέκνα ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της ως μια αναγνώριση του σημαντικού της ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
Κύριε Πρόεδρε,
Οι ως άνω διεκδικήσεις δεν είναι έωλες και αβάσιμες, αφού στηρίζονται αφενός στην από το 1993 απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα, όπου ετίθετο ως στόχος το τρίτο παιδί και στα υπεσχημένα από τον νυν πρωθυπουργό το 2004 σχετικά με την πλήρη εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων, και αφετέρου στην ανάγκη άσκησης και χάραξης μιας ορθής δημογραφικής πολιτικής με γνώμονα την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της υπογεννητικότητας και της παράλληλης γήρανσης του πληθυσμού, που αποτελεί βόμβα νετρονίου στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους.
Δεδομένων των αποκαρδιωτικών δεικτών γεννήσεων(1,29 παιδιά ανά γυναίκα, τη στιγμή που το όριο για την αναπλήρωση των γενεών βρίσκεται στο 2,2), και δεδομένης της ανάγκης στήριξης της οικογένειας ως του βασικότερου θεσμού ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης. Το δημογραφικό ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως το μέγιστο εθνικό πρόβλημα επιβίωσης και συνέχειας του έθνους. Η εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες θα αποτελέσει μια δημογραφική ανάσα και θα δώσει τη δυνατότητα και το κίνητρο για την αναβάθμιση της χώρας, που με τους σημερινούς ρυθμούς οδεύει προς την κατάρρευση.
Μετά από πέντε χρόνια αναμονής για την τήρηση των υπεσχημένων από την παρούσα κυβέρνηση σχετικά με την πλήρη και άνευ όρων εξομοίωση των οικογενειών με τρία τέκνα με τις πολύτεκνες, η υλοποίηση του παρόντος στόχου δεν πραγματοποιήθηκε και απλώς υπήρξαν ορισμένα αποσπασματικά μέτρα ενίσχυσης των οικογενειών με τρία τέκνα, χωρίς όμως να δίνεται απάντηση σαφής και ευκρινής για την πραγμάτωση της εξομοίωσης.
Ψηφίστηκε ο νόμος 3454/06, ο οποίος προέβαλλε ορισμένες αποσπασματικές και ελλιπείς παροχές προς τους τρίτεκνους, αλλά στο σύνολό του δεν είναι εφαρμόσιμος και εν πολλοίς άδικος.
Τον Ιανουάριο του 2008 ψηφίστηκε το άρθρο 6 του Νόμου 3631 « Σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και Λοιπές Διατάξεις» με το οποίο δίδεται το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες για κάθε παιδί μέχρι την ηλικία των 23 ετών.
Οι αδυναμίες του άρθρου είναι ότι δεν προβλέπει τη μετατροπή του επιδόματος σε ισόβια σύνταξη προς τη μητέρα μετά τη συμπλήρωση του 23ου έτους της ηλικίας του τελευταίου τέκνου –παροχή που προεκλογικά είχε τονιστεί ότι θα δοθεί-και ότι, εφόσον η μητέρα λαμβάνει το επίδομα τρίτου τέκνου από τον Ο.Γ.Α. μέχρι την ηλικία των έξι ετών, το πολυτεκνικό επίδομα δεν της παρέχεται για το παιδί αυτό.
Κύριε Πρόεδρε,
Οι 250.000 τρίτεκνες οικογένειες αγωνιούν, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση για τη μη τήρηση των υπεσχημένων και θα αγωνιστούν σθεναρά για τη διεκδίκηση και υλοποίηση της εξομοίωσης, όσο και αν η κυβέρνηση κωφεύει ή υποχωρεί ή υπαναχωρεί ή αποφεύγει να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας απέναντι στην οικογένεια και στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, θα θέλαμε να σταθείτε αρωγός και σύμμαχός μας έμπρακτα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας, και παράλληλα να δεσμευτείτε ότι το θέμα των τριτέκνων θα αποτελέσει το πρώτιστο ζήτημα προς διερεύνηση και επίλυση.
Σαφώς αναγνωρίζετε τη συμβολή των γονέων με τρία τέκνα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που σταδιακά υποσκάπτει τα θεμέλια του έθνους και της χώρας μας στον οικονομικό τομέα, στον κοινωνικοασφαλιστικό τομέα και στην εθνολογική σύσταση του πληθυσμού, αφού οι γονείς με τρία τέκνα αιμοδοτούν την κοινωνία αυτή και διαφυλάσσουν αλώβητες τις αξίες και τα ιδανικά σε χαλεπούς καιρούς οικονομικής δυσπραγίας, κοινωνικής αλλοτρίωσης, απώλειας του συναισθήματος της κοινωνικής και οικογενειακής συνείδησης και κατίσχυσης του ατομικισμού έναντι των ανθρωπιστικών αξιών.
Κύριε Πρόεδρε,
Α) Σας ζητούμε να στηρίξετε δημοσίως, εντός και εκτός Κοινοβουλίου- ιδιαιτέρως τώρα κατά την προεκλογική περίοδο- και εσείς προσωπικά και τα στελέχη σας, τα δίκαια αιτήματά μας για την πλήρη εξομοίωση των οικογενειών με τρία τέκνα με τις πολύτεκνες, και να συμπορευθείτε με το δίκαιο αγώνα μας.
Β) Σας ζητούμε να εντάξετε στο κοινωνικό πρόγραμμα του κόμματός σας-στοιχείο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε- ως πρώτιστη αρχή για την προστασία της οικογένειας την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, παρέχοντας στήριξη στην αγωνία χιλιάδων Ελλήνων.
Γ) Σας ζητούμε μία συνάντηση μαζί σας, εντός του Σεπτεμβρίου 2009, ώστε να σας καταθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας και να σας ενημερώσουμε για τα μέχρι τούδε τεκταινόμενα.
Ε) Σας παρακαλούμε να ανακινήσετε δυναμικά το ζήτημα της εξομοίωσης, όχι μόνο ως ένα ζήτημα κοινωνικής ηθικής, αλλά ως ένα εθνικό ζήτημα, αφού η μη παροχή κινήτρων για τη γέννηση παιδιών και η μη στήριξη της οικογένειας θα οδηγήσουν αργά αλλά σταθερά στη συρρίκνωση του έθνους και στην υποβάθμιση της ελληνικής κοινωνίας.
Κύριε Πρόεδρε,
Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος διέρχεται μέσα από την υλοποίηση του αιτήματός μας «ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ=ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ». Οι χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες αναμένουν τη δική σας υποστήριξη και προσδοκούν στη δυναμική σας παρέμβαση.
Για την Προσωρινή Διοικούσα της ΟΠΟΤΤΕ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Τσίπρας Κωνσταντίνος Μεσουρίδου Θεοκλήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου