Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο .Π.Ο.Τ.Τ.Ε.)
http//: omospondiatriteknon.blogspot.com
Αθήνα 25/9/09
ΠΡΟΣ: 1) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
2) Όλους τους Συλλόγους Τριτέκνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και ενημερώσεων που συντελούνται από το 2005 από τους εκπροσώπους των 250.000 τρίτεκνων οικογενειών με μοναδικό σκοπό την επίτευξη της νομοθετικής κατοχύρωσης της πλήρους και άνευ όρων και κατηγοριοποιήσεων πλήρους εξομοίωσης των οικογενειών με τρία τέκνα με τις πολύτεκνες, πραγματοποιήθηκε Δημόσια Συζήτηση- Συνέντευξη Τύπου , την Κυριακή 20/9/09 και ώρα 10.30πμ στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας ΄΄Σοφία Λασκαρίδου΄΄, στην οδό Λασκαρίδου 120, Καλλιθέα, ώστε να παράσχουμε πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μείζονος σημασίας ζήτημα της εξομοίωσης τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Στην συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 54 Συλλόγων Τριτέκνων απ΄ όλη την Ελλάδα.
Είχαν προσκληθεί όλα τα Πολιτικά Κόμματα, ήτοι: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι.
Η Νέα Δημοκρατία μας απέστειλε επιστολή με τις θέσεις της και η οποία διαβάστηκε στην Συνέντευξη, και στην οποία δεσμεύεται ότι κατά την επόμενη θητεία θα ολοκληρώσουν την αναλογική εξομοίωση με τους πολύτεκνους.
Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ και Υποψήφια Βουλευτής κα Νικολαίδου μας ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει την εξομοίωση τριτέκνων με πολύτεκνους και δεσμεύονται μετά τις εκλογές να καταθέσουν πρόταση για Φορολογική Απαλλαγή 50.000 ευρώ ανά οικογένεια προσαυξανόμενη κατά 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο με ετήσια αναπροσαρμογή. Επίσης στηρίζουν την αύξηση του πολυτεκνινού επιδόματος και την χορήγηση τιμητικής σύνταξης στην τρίτεκνη μητέρα.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιος Βουλευτής κ. Δημήτρης Στρατούλης μας ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αίτημα να αναγνωρισθούν οι τρίτεκνοι ως πολύτεκνοι. Δεσμεύεται να επαναφέρει πρόταση νόμου και στη νέα Βουλή για τον χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων με την ένταξη τους στο Ν 1910/1944.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας ζωής και θα συνεχίσουμε ακατάπαυστα, μέχρι να καταστεί σαφές σε όλους τους κυβερνώντες, οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης, ότι η επίλυση του δημογραφικού ζητήματος και η συνέχεια της Ελλάδος ως χώρας με προοπτικές εξέλιξης διέρχεται μέσα από την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.
ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ
ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ
ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

Για την Προσωρινή Διοικούσα της ΟΠΟΤΤΕ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Τσίπρας Κωνσταντίνος Μεσουρίδου Θεοκλήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου