Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΜΕΧΡΙ 31.12.2010

Αθήνα 17/7/2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Όσον αφορά τις τρίτεκνες μητέρες με ανήλικο τέκνο, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ όσες είναι στο Δημόσιο Τομέα, καθώς και όσες είναι στον Ιδιωτικό Τομέα, με ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ, ηλικίας 50 ετών, και προυπηρεσία 25 χρόνια, αν το επιθυμούν, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν καταθέτοντας τα χαρτιά τους μέχρι 31/12/2010.

Με προσθήκη παρέχεται στις μητέρες ανηλίκων η δυνατότητα να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο ασφάλισης έως 5 έτη ως εξής: για τα τρία πρώτα παιδιά ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για καθένα από τα επόμενα.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αθήνα 8/7/2010


ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ας διαμαρτυρηθούμε όλοι για την κατάργηση η τον περιορισμό των μετεγγραφών των ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ φοιτητών απο ΦΕΤΟΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους Τρίτεκνους που κατοικούν εντός του Νομού Αττικής, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Τρίτεκνους απο όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ την Τετάρτη 14/7/2010 και ώρα 13.30 έξω απο το Υπουργείο Παιδείας.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

O ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7/2010 ΚΑΙ ΏΡΑ 13,30.

Ύστερα απο την επιστολή που καταθέσαμε ΧΘΕΣ Τετάρτη 7/7/2010 στο Υπουργείο Παιδείας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Νομού Αττικής, συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη 8/7/2010 και ώρα 13,45 με την ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΜΟΔΙΟ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις Μετεγγραφές, Υφυπουργό κ. Ιωάννη Πανάρετο.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής έδωσε στον κ. Πανάρετο Υπόμνημα του Συλλόγου μας, όπου μέσα αναφερόταν ότι:

΄΄Οι μετεγγραφές των τρίτεκνων φοιτητών, ΧΩΡΙΣ κανένα περιορισμό, είναι ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την ανακούφιση της τρίτεκνης οικογένειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις μετεγγραφές των τριτέκνων φοιτητών για φέτος.

Για την επόμενη χρονιά να προηγηθεί διάλογος με ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.΄΄

Ο κ. Πανάρετος απάντησε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει προσανατολιστεί στον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των Μετεγγραφών των Τριτέκνων και ειδικότερα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σκοπεύουν να βάλουν οικονομικά όρια για τις μετεγγραφές (ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ) καθώς και βαθμολογικά όρια δηλαδή οι φοιτητές που ζητούν μετεγγραφή θα πρέπει να έχουν την ίδια βαθμολογία με τους εισαχθέντες στην Σχολή που επιθυμούν να εισαχθούν.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕΤΡΑ.

ΖΗΤΑΜΕ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ απο 13/5/2010 ΟΛΟΥΣ τους Συλλόγους Τριτέκνων για τις επιχειρημούμενες αλλαγές.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7/2010 ΚΑΙ ΏΡΑ 13,30.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ

ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,

6932737727,6932737726,6977408739, 6932724181,

email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649

http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com



Αθήνα 7/7/2010



ΠΡΟΣ : 1)κα Άννα Διαμαντοπούλου

Υπουργό Παιδείας

2)κ. Ιωάννη Πανάρετο

Υφυπουργό Παιδείας

3) κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υφυπουργό Παιδείας

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΚΟΙΝ: Στα Μ.Μ.Ε.



ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00



Αξιότιμοι κυρίες ,κύριοι,

Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ 6/7/2010 από τα μέσα ότι προχωρείτε ΑΜΕΣΑ στην αλλαγή του τρόπου μετεγγραφών των τρίτεκνων φοιτητών.

Σήμερα η Πανελλαδικής κυκλοφορία εφημερίδα ΝΕΑ είχε εκτενές ρεπορτάζ.



Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Παρότι σας στείλαμε επανειλημμένα επιστολές από το Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι σήμερα , ΔΕΝ έχουμε λάβει ΚΑΜΜΙΑ δική σας γραπτή απάντηση σε μας. Αντίθετα για τα ΜΜΕ υπάρχει χρόνος για να ενημερώνετε.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ καταρχήν για την απαξίωση του Υπουργείου σας στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ καθώς και στους Συνδικαλιστικούς τους φορείς.



Οι μετεγγραφές των τρίτεκνων φοιτητών, ΧΩΡΙΣ κανένα περιορισμό, είναι ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την ανακούφιση της τρίτεκνης οικογένειας.



Οι τρίτεκνες οικογένειες είναι στην πλειοψηφία τους χαμηλόμισθοι και το μέτρο των μετεγγραφών των τρίτεκνων φοιτητών ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ είναι ΑΝΑΚΓΑΙΟ και ΟΥΣΙΑΣ.



Στις 17/2/2010 συναντηθήκαμε με την Υφυπουργό κα Εύη Χριστοφιλοπούλου , η οποία δεσμεύτηκε παρουσία της βουλευτού κας Μαρίας Θεοχάρη, εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι ΔΕΝ θα γίνει ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ στους τρίτεκνους φοιτητές για φέτος. Και αν τυχόν υπάρξει θέμα μελλοντικά ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.



Αξιότιμοι κυρίες ,και κύριοι,

ΑΙΦΝΙΔΙΑ χθες βράδυ κάνατε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ , όταν γνωρίζετε ότι από αύριο 8/7/2010 και μέχρι 20/7/2010 οι Τρίτεκνοι Φοιτητές καταθέτουν τα Μηχανογραφικά τους με τις Σχολές Προτίμησης. Δημιουργείτε ένα άνευ ορίων πρόβλημα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ σε όλες τις τρίτεκνες οικογένειες και όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσηνταξιούχοι.



ΠΑΡΑΚΑΛΟΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις μετεγγραφές των τριτέκνων φοιτητών για φέτος.

Για την επόμενη χρονιά να προηγηθεί διάλογος με ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΩΝ.



ΖΗΤΑΜΕ συνάντηση με την Υπουργό κα Διαμαντοπούλου και τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο την Τετάρτη 14/7/2010 και ώρα 14.00, όπου θα μας δώσετε λύσεις και απαντήσεις στα ανωτέρω.



Επίσης ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όπως οι υπάλληλοι του Υπουργείου σας, και ειδικότερα ο κ. Γιάννος Μητσός, να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους τρίτεκνους γονείς και τους να τους φέρονται με τον ανάλογο σεβασμό και σοβαρότητα.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ στην ΘΕΤΙΚΗ σας αντιμετώπιση στην συνάντηση μας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής

Η Πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας

ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ     ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ - ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ